hits

20 great rock band from Sweden - Ny Spotify spilleliste!

Da er det på tide med å legge ut en ny spilleliste! Det er lenge siden vi har lagt ut noe og dagens spilleliste ble laget for lenge siden, men den er fortsatt fet! Og er du glad i musikk som utfordrer deg, da er denne spillelisten for deg.

I dag beveger vi oss til Sverige. (husk å få med deg taxfree'en på turen!) Bakgrunnen for at jeg laget denne spillelisten er at jeg fant et band som heter Bombus. De ble straks favoritter hos meg. Hele deres nye album gikk rett hjem hos meg ved første lytt. Musikken og sjangeren hørte jeg på endel for 15 år siden. Har vært litt lei av den type musikk, men det var helt frem til jeg hørte skiva "Repeat Until Death"  (Century Media Records 2016). Jeg ble oppriktig gira og delte skiva med andre venner som også digga dette. Jeg begynte etterhvert å se på mer rockeband fra Sverige og oppdager endel nye band for min del som gir ut "retro" rock. Altså spilt inn musikk på den gamlemåten og flere av bandene høres ut som de egentlig er fra 70 tallet. Det her må ha en egen spilleliste for! MEN de to første bandene er ikke innenfor "retrorock" sjangeren, men samme det. Det viktigste er at folk hører bandene, så jeg tok de med (må da være lov?).

Første band ut er Witchcraft med sangen "It's not because of you" (Nuclear Blast 2012) hentet fra albumet "Legend"  Witchcraft er et band som spiller en moderne prog-rock. De skiller seg ut fra resten av bandene i denne listen innenfor sin sanger, siden de har et mer moderne sound i sin sjanger. Har ikke hørt alle albumene men de to jeg har hørt på (Legend og Nucleus) låter ganske så tøft! Anbefales!

Bombus har jeg nevnt og de er uten tvil et band jeg har hørt på i det siste. Sjekk ut de også!

Sang 3 på listen er av bandet Spiders med sangen "Shake electric" Bandet har ei kvinnelig vokalist som er ganske så rå på vokalen. Dette er en låt som tar oss med til 70 tallet med en gang. Sangen er fengende og vokalisten hever sangen med mange hakk. Dette er en litt mer rett-frem rockelåt som har god driv hele veien og litt allsang faktor her og der. Er 100% sikker på at disse ville ha blitt rockestjerner om dette hadde blitt gitt ut på 70 tallet. Sangen avsluttes med en heftig munnspill solo. "Shake Electric" går under kategorien "goo låt"

Litt lengre ned på listen finner vi et band som virkelig drar det tilbake til 70 tallet i soundet sitt. Gitar, bass og trommer høres som dette kommer fra et prog-rock band fra 1972. Selv om gitaren har lite fuzz klarer Vidunder med sangen "Into Here Grave" å slå kraftig fra seg. Jeg digger bassgitaren i denne sangen! Klassisk bassgitar sound fra 70 tallet. Uten plekter spilling.

Jeg vil avslutte med å skrive noen ord om det mest kjente bandet i denne listen som er Graveyard. De er et meget godt etablert band. Et bra band er de også. Men fortsatt ikke mine favoritter i denne listen. En kan ikke ha en spilleliste med Svensk rock og ikke ta med Graveyard. Blir litt feil. Har valgt en litt rolig låt denne gangen. 

Da er det bare å sette seg ned å kose seg med de 21 sangene jeg har plukket ut. Kun Svenske band. Det gjør litt vondt å si det, men her leverer Svenskene topp varer.

Husk å følg spillelisten for jeg legger til nye sanger etterhvert.

Her er linken: https://open.spotify.com/user/bandrec/playlist/60jJQAt4nn19yLkDGmuQgx

#spotify #spilleliste #spotifyspilleiste #retrorock #rock #retro #sverige #band #bombus #spiders #witchcraft #graveyard #vidunder 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar