hits

Norsk Bygde Party - Oppdatert spilleliste!

I fjor laget jeg en spilleliste som var ment for den klassiske bygde festen som ofte oppstår hver helg i Norge. Musikk som folk hører mye på i bygda i helgene, og av band og artister som spiller ofte  konserter på bygda (Norge er i grunn stort sett en stor bygd!) Listen inneholdt den gangen artister med slagere som ofte er å finne på en god bygdefest. Har selv vært på mange bygdefester opp igjennom årene, så kjenner godt til "sjangeren"

Må legge til at bygda ikke er så bygda lenger slik det var for 20-30 år siden. Mange små bygde samfunn holder fest tradisjonen ved like fortsatt, men i dag er ofte bygda mer urbane enn de større byene. Tilgjengeligheten er god og en må ikke bo i en stor by for å få med seg hva som skjer lenger.

Bygdefester er store og små. Alt fra private fester hjemme hos noen, til en stor fest på "lokalet" "Samfunnshuset" eller på "låven". Personlig elsker jeg bygda, hvor musikkpolitiet ikke våker over festen. Her er det ikke så nøye om artisten er kredibel eller ei.

I dagens festival marked er mange av landets største festivaler plassert på små plasser. Disse festivalene kommer ikke med i oversikten som nasjonale medier har over festivaler i Norge. Det er ikke så rart. Rikspressen er mest opptatt av hva som skjer i Oslo og i de største byene. Kan vel også legge til at de største musikk byråene som rikspressen følger med på, holder til i Oslo. Det Oslo pressen kaller for "harry" musikk, drives med stor kraft utenfor Oslo. Sannheten er at mange av disse bandene gjør det meste selv. De har hverken eget bookingbyrå, management og plateselskap i ryggen. Men likevel klarer de å holde hjulene igang. Mange av disse frittstående bandene, har mer trøkk rundt seg enn mange av de som rikspressen omtaler ofte.

I mange tilfeller tror folk at artistene som rikspressen omtaler og skriver om, er de som er de mest populære. Men det er mer riktig at mange av de mest populære artistene i Norge i dag, er artister som sjeldent blir nevnt i pressen. Riktignok har rikspressen blitt flinkere til å ta "bygde artister" på alvor og følger med i forhold til streaming, men holdningene er fortsatt der, som regel negative. 

For noen uker siden oppdaterte jeg Norsk Bygde Party med flere nye artister, som har hatt en del hits i det siste og som selvfølgelig blir spilt masse på bygdefest nå og i tiden fremover. 

Husk å følg spillelisten, for den blir oppdatert! 

 

#Musikk #Bygda #Spotify #Spilleliste #Bøgdabråk #VidarVilla #AllanJackson #Skeiogpt #Katastrofe #JahnTeigen #SteffenJakobsen #Innertier #OleIvars #Jokke #BlackIngvars #Trøste&Bære #Plumbo #BjørnHellfuck #DDE #Vassendgutane #LuxusLeverpostei #BananaAirlines #DustyCowshit #Return #SieGubba #Staut #Tindrum #KLM

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar