hits

Up and coming artist - Spotify Playlist

Da er det på tide å lage en ny liste med artister som vi tror vil komme til å få et godt musikk år i 2018. Har satt sammen en spilleliste med artister i forskjellige sjangere som har gitt ut musikk nå nylig. Noen artister har holdt på i noen år og har flere utgivelser og et større nettverk rundt seg, men noen er helt ferske. Her er det med andre ord blandet drops. Det beste er om vi lyttere og musikkelskere heier disse opp og fram og hjelper de med å etablere seg som artister. Det gjør vi med å følge spillelisten og dele den med andre!

Listen har ingen geografisk begrensninger, men vi kommer ikke utenom at Norske artister i flertall..

Har skrevet om noen av artistene i spillelisten:

https://open.spotify.com/user/bandrec/playlist/1UVkSOltfgPaHZSjAjkADO

 

Først ut i spillelisten er er en ung mann fra Sandvika i Bærum som heter Pasha. Jeg ser at han har holdt på en stund og har allerede jobbet seg opp en god del. Han er fortsatt i startfasen, men med et seriøst management og bookingbyrå i ryggen er det fort mulig at vi kan få en ny internasjonal artist. Sangen "Love Pasha" er noe av det mest lekende jeg har hørt fra en Norsk artist i 2017. Partiet før refrenget er etter min mening det musikalske høydepunktet i låta, og er noe jeg har hørt om og om igjen. Produksjonen har internasjonal snitt over seg i alle ledd og det er kanskje ikke så rart. Låta er laget og produsert av en ganske rå produsent fra Asker som heter Coucheron, som fra før av har millioner av streams og for lengst er etablert som produsent. Pasha sin formidling av tekst gjør dette såpass interessant at jeg selv tror sangen kommer til å bli heftig rotert i tiden som kommer. Vi krysser hender og bein for at disse to gutta lager mer sammen, for dette kan bli virkelig bra! Jeg har uansett blitt veldig glad i denne Pasha karen, og det håper jeg dere og blir.

Neste artist i spillelisten er en amerikansk låtskriver og produsent som heter Michael Paquetta. En av hans nye sanger duket opp i en av mine åpne spillelister hvor folk kan legge til sine sanger. Han varierer mye i musikken sin og er kanskje litt vanskelig å sette i en bås når det kommer til sjanger, men catchy og bra er det uansett det han gir ut. Fant en video av han på facebook hvor han forteller om hans store drøm om å lage seg et studio. Noe han har gjort og som resulterte i at jeg skriver om han i dag. Jeg har lagt til sangen "Don't think to much" Som er funky/disco i moderne drakt.

Mina Nystad er ei jente fra Sandefjord som er 17 år. Hun går på SVGS musikklinje. Ut av det blå dukket det opp et facebook event i min facebook feed. Jeg sjekket ut linken til musikken og må si at jeg ble imponert over det jeg hørte. Sangen "Next to nothing" er en rolig jazz inspirert låt. Når det kommer til produksjonen her, skjønner jeg at dette er mer demo lignende produksjon og jeg går ikke inn på den biten og lar det ligge. Mina Nystad er et musikalsk talent, og det er ei jente vi vil høre mye mer fra de neste årene vil jeg tro. Jeg håper hun holder seg til det hun holder på med nå, for vi trenger noen nye unge talenter innenfor hennes sjanger, når mange andre på hennes alder er opptatt med være med på Idol og The Voice. Det beste for Mina er om hun treffer noen mer erfarne studio musikere som kan hjelpe med fremtidige innspillinger, slik at hun kan komme enda lenger, for hun viser med sin demo innspilling at hun har noe sterke musikalske sider  i seg.  

Mathias Gundhus var med i The Stream på TV2 i fjor. Han kom ikke med til de direkte tv-sendingene, men etterlot seg et godt inntrykk av det han fremførte i de innledende rundene. Har ventet på musikk fra han siden den gang. 20 oktober i år kom Mathias Gundhus ut med sin første sang på Spotify. Mathias er det vi kan kalle for en sing/songwriter artist. Med pent fingerspill på gitar, litt forsiktig vokal og masse stemninger i musikken. Sangen "Oslo in october" er en rolig og melankolsk sang.  Det er uten tvil en fin melodi og produksjonen har en god og et behagelig lydbilde. Her er det bare sette seg ned og slappe av med Mathias. Vi håper han ikke bruker altfor lang tid med å komme med ny musikk. 

Thomas Løseth. Til uka er han en av 4 deltakere som er igjen av The Voice. Et program jeg sjeldent ser på. Men i år har jeg vært nødt til å følge med ettersom Thomas deltar. (ser litt på nett for å få med det viktigste) Jeg har kjent til Thomas som sanger i 3 år. Han har en unik stemme og er en fantastisk sanger som jeg også har hatt gleden av å ha ha jobbet med. Han fortjener å få all den oppmerksomheten han nå får etter mange år med hardt arbeid. I sommer fortalte han meg at han skulle være med i The Voice. Jeg sa til han at dette kommer til å gå bra, velg riktige sanger og du vinner hele greia. Det er en stor sjanse for at han gjør det. Til nå har han fått gode tilbakemeldinger fra seere og mentorene, Jeg legger han i listen min med en coverlåt (noe jeg aldri gjør!) fordi han har en fremtid foran seg og at han kommer til å gjøre det bra sammen med flinke folk rundt seg, uansett om han vinner eller taper finalen. Ønsker alle de fire deltakere lykke til, men vi heier på Thomas :)

7 Days in Alaska er et band fra Skien/Oslo som har gitt ut flere sanger og er innenfor pop-rock sjangeren. Her er det powerfulle gitarer, synther og catchy hooks med ren og kraftfull vokal. Personlig synes jeg musikk med mye overkill av klang og delay i lydbildet ofte blir lite personlig og kjedelig. I mange tilfeller blir mange band ganske like og for sterile.  7 Days in Alaska klarer på en fin måte balansere mellom det litt mer nære og det svulstige på en god måte og det er mange små og gode detaljer i produksjonen som har stor betydning uten at en kanskje tenker så mye over det. Bandet er signert hos MTG Music (Norsk indie label) og bandet jobber for tiden med et album.  "Lost at sea" som jeg har lagt til i listen viser et stødig band og at de har mye å by på. Låta starter rolig og personlig faller jeg litt i fra istarten, men den tar seg opp i et slag pre-chorus før refrenget. Dette partiet likte jeg veldig godt og det flyter fint inn i refrenget. Slik fortsetter det og låta blir sterkere. Kjenner jeg blir litt pirkete her(ja, jeg er nerd i enkelte sjangere) Må si at melodilinjen på gitaren i refrenget er ganske kult og det er noe jeg husker etter å hørt låta. Etter å ha hørt låta noen ganger, begynner den å sitte godt. Det liker vi!  Slik jeg forstår det, har de vært i sjangerens mekka L.A og spilt inn musikk. Det høres veldig moderne ut og det spares ikke på noe. For her vil de skape stemninger og bandet vil ha allsang refreng i de fleste sanger de lager.. Dette er en musikksjanger som ikke er så stor i Norge, og en må kanskje ut av landet for å få til noe. Det er synd at i Norge er denne type for rock litt bortgjemt og svært få band har klart seg. Rock skal liksom ikke være kommersiell og godt produsert. Alt ligger til rette for at 7 Days in Alaska skal klare det, for disse gutta lager god musikk og fremfører det på en utmerket måte. Her bør kanskje Norske festivaler ta en titt og booke disse til neste år?  Sjekk gjerne ut sangen "Cloud 9" mens dere er i gang. 

Siste artist ut som jeg ønsker å skrive om er ei på 13 år som heter Mari, som har gitt ut sangen "In Your Arms" Dette er en artist jeg vet veldig lite om. Forstår det slik at hun har deltatt på Idol junior i 2014 og kom på 3 plass. Sangen hennes "In Your Arms" er en pop låt med et meget godt refreng. Dette er en låt som sikkert vil komme inn på diverse kommersielle spillelister snart. Mari synger også veldig bra. Dette kan bli veldig spennende å følge med på. Hun er veldig ung, men høres ut som en erfaren artist allerede. 

Her kan du følge spillelisten:

 

#Musikk #Sanger #Spotify #Playlist #Artist #Band #ThomasLøseth #Mari #7daysinalaska #Pasha #Norway #MathiasGundhus #MinaNystad #MichaelPaquetta #AxelJohansson #No.4 #MinTrio 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar